zomer wandelschoenen

Wandelschoenen voor de zomer

De zomer is een geliefd seizoen om te genieten van de prachtige buitenwereld. Het is ook de periode dat veel mensen op vakantie gaan. Wandelen is dan een populaire activiteit en het is een mooie manier om te genieten van de zomerzon. Je wilt dan wel dat je voeten koel blijven en voorkomen dat zweetvoeten voor onaangename verrassingen zorgen. In deze blog vertellen we je daarom meer over ideale zomer wandelschoenen. Tevens vertellen we waar je op moet letten bij de aanschaf van wandelschoenen voor gebruik in een warm klimaat.

Welke wandelschoenen in de zomer?

Wandelschoenen zijn essentieel voor elke avonturier en wandelaar. Echter zijn niet alle wandelschoenen gemaakt voor elk klimaat. Net zo belangrijk - en comfortabel - als je voeten warm houden onder koude wandelcondities, is het dragen van luchtige wandelschoenen bij warm weer. Als de zon hoog aan de hemel staat en de temperatuur stijgt naar zomerse of zelfs tropische waarden, dan is het belangrijk dat je voeten kunnen blijven ademen en transpiratievocht snel afgevoerd wordt.

Zomer wandelschoenen zijn speciaal ontworpen om je voeten comfortabel, droog en zo koel mogelijk te houden, zelfs tijdens de heetste dagen. Ze zijn licht van gewicht en hebben een ademende constructie die voorkomt dat je voeten oververhit raken. Daarnaast hebben ze een sterke en flexibele zool die zorgt voor goede grip, stabiliteit en demping op elk terrein.

Bij wandelen in een warm klimaat kies je het beste voor categorie A of B wandelschoenen. Ze zijn licht van gewicht, waardoor het gewoonweg minder inspanning kost voor je lichaam en je langer kunt doorlopen. Wandelschoenen uit hogere schoen categorieën (C en D) zijn over het algemeen hoger en een stuk zwaarder, waardoor je benen meer gewicht moeten verplaatsen, elke stap weer. Ze zijn vaak ook gemaakt van stevige materialen om je voeten en enkels te beschermen/ondersteunen bij uitdagende tochten in de bergen. Dit type wandelschoenen is daarom minder geschikt bij warm weer, omdat je voeten sneller oververhit kunnen raken.

Wandelschoenen kopen

Wel of geen waterdichte wandelschoenen in de zomer?

Hoewel het 's zomers grotendeels van de tijd droog is, kan het weer snel omslaan, vooral in de bergen, en kunnen er altijd regenachtige dagen tussen zitten. Je zit dan niet te wachten op natte voeten, doordat het water de schoen kan binnendringen. Lomer wandelschoenen zijn daarom uitgevoerd met naadloze voeringen voorzien van het waterdichte en ademende MerTex (MTX) membraan. Het materiaal met MTX membraan bestaat uit talloze poriën die klein genoeg zijn om waterdruppels buiten te houden, maar groot genoeg om waterdamp door te laten.

Dankzij deze technologieën kan water niet door de voering heen de schoen binnendringen, terwijl waterdamp (zweet) van binnenuit wel doorgelaten kan worden. De voeten kunnen dus blijven ademen om fris te blijven en oververhitting te voorkomen.

Bij Lomer hebben we ook wandelschoenen, zoals de Spider-collectie, met een voering voorzien van Ultra MTX membraan. Naast de waterdichte en ademende eigenschap, is deze voering tevens antibacterieel. Het zorgt ervoor dat bacterievorming in de schoenen wordt tegengegaan, zodat ze niet gaan stinken.

Dit maakt waterdichte wandelschoenen een goede keuze bij wandelen in een warm klimaat en wisselvallige weersomstandigheden. Hoewel MerTex, of een vergelijkbaar membraan, zeer effectief is, vraagt het wel om regelmatig onderhoud om de prestaties te behouden. Voor het behoud van de waterdichtheid alsmede de levensduur van de schoenen, is het belangrijk om ze regelmatig schoon te maken, te laten luchten en een extra beschermlaag aan te brengen met een waterafstotende impregneerspray.

Speciale zomer wandelschoenen van Lomer

Lomer wandelschoenen met MTX membraan bieden het hele jaar door een aangenaam voetklimaat, zowel bij warm als kouder weer. Lomer heeft echter ook een collectie zomer wandelschoenen. Ze zijn uitermate geschikt voor wandelingen onder warme, maar droge omstandigheden. De Bio Naturale Canvas modellen zijn echte zomer wandelschoenen voor wandeltochten bij warm weer. Ze zijn licht en flexibel, en gemaakt met een bovenwerk van luchtig canvas materiaal. Binnenin zorgt een ademende voering van katoen voor goede vochtafvoer en een nog luchtiger draagcomfort. Ondertussen ben je veilig onderweg dankzij de Vibram-zolen voor grip, stabiliteit en demping.

zomer wandelschoenen

Met de juiste schoenen ga je voorbereid op pad voor zomerse wandel- en outdoor avonturen. Maak kennis met onze ideale zomer wandelschoenen en ervaar het ultieme draagcomfort tijdens al jouw wandelingen.

Blijf avontuurlijk en bovenal, blijf wandelen. Met de juiste wandelschoenen is geen pad onbegaanbaar en zijn je voeten klaar voor de warmte. Geniet van het mooie weer en zonnige wandelingen, maar wees verantwoord en smeer je in met zonnebrand en drink voldoende water.

Shop zomer wandelschoenen

Meer nieuws

Lichtgewicht wandelschoenen: waarom zijn ze belangrijk voor lange wandelingen?

Lichtgewicht wandelschoenen: waarom zijn ze belangrijk voor lange wandelingen?

Lees meer
Bergschoenen

Hoe kies ik de juiste bergschoenen?

Lees meer