Ready for adventure

Bij Lomer focussen we ons op het maken waar we goed in zijn; het creëren van de beste schoenen voor iedereen met een actieve leefstijl. Zo komen wij vooruit en stap jij vol vertrouwen het volgende avontuur tegemoet.

From daily use to exploring the world

Wat wij willen bereiken is het hoogst mogelijke draagcomfort, samengebracht met Italiaans design en zonder concessies te doen aan kwaliteit en prestaties. Een geschikte schoen voor elk avontuur. Dat stelt jou in staat om grensverleggend te zijn. Een Urban & Outdoor collectie is er voor de actievelingen die op zoek zijn naar een hybride stijl voor de feilloze overgang van druk stadscentrum naar uitdagende trail in de bergen. Klaar voor elk avontuur dat de dag brengt. Een trekking en hiking collectie zijn er voor de professionele beoefenaars die op zoek zijn naar schoenen voor echte uitdagingen. Klaar voor de meedogenloze natuur en snel omslaande weersomstandigheden, waar ook ter wereld.

Italian heritage

Ons avontuur begon in 1975 toen Lomer werd opgericht in het Italiaanse Montebelluna. Een kleine stad aan de voet van de uitlopers van de Alpen, midden in het productieve hart van de internationale sportschoen-industrie. Lomer is ontstaan nadat de broers Giancarlo en Sergio Merlo samen het schoenenbedrijf van hun vader overnamen. Als snel wist Lomer - afgeleid van Merlo - een uitstekende reputatie op te bouwen op het gebied van vakmanschap en kwaliteit. Inmiddels zijn ook de zonen van Giancarlo toegetreden tot het familiebedrijf en zet een rijke Italiaanse traditie zich voort. We blijven innoveren en grenzen verleggen, maar altijd focus houden op de schoenen.

Tegenwoordig is Lomer een internationaal merk dat in meer dan 30 landen over de hele wereld wordt verkocht.

“ITALIAN LEGENDARY COMFORT SINCE 1975”

Het is een mix van innovaties, traditie, hybride stijlen en een legendarisch draagcomfort waarom klanten het merk trouw blijven. Als je Lomer eenmaal hebt ervaren, dan wil je gewoonweg niet anders meer.

Functionele schoonheid

Onze vrijheid om schoenen te ontwerpen die afstand nemen van de grijze massa, geeft jou de vrijheid om outdoor schoeisel te kiezen waarmee jij je onderscheidt. Onze hybride stijlen met Italiaanse design kenmerken hebben niet louter een esthetisch doel, maar zijn in harmonie met vernuftige specificaties voor bescherming en de beste prestaties op elk terrein.

Passie en vakmanschap

Vooruitdenken met de inachtneming van Italiaans vakmanschap. Bij Lomer streven we voortdurend naar het produceren van hoogwaardige schoenen en het vinden van nieuwe technologieën die functioneel zijn voor jou. Echter ons erfgoed in Italië en onze passie voor ambacht zullen we nooit uit het oog verliezen. Alleen zo behoud je de maximale kwaliteit. Schoenen waarmee jij jarenlang vooruit kunt om avonturen te beleven.

De kunst van materiaalkeuze

Vandaag de dag, bijna 50 jaar nadat het avontuur begon, wordt Lomer nog altijd met dezelfde toewijding in Italië ontworpen en vervaardigd. Ons Italiaanse erfgoed en de technische vooruitstrevendheid vormen de belangrijkste inspiratiebronnen bij de keuze voor materialen en componenten. Alle leersoorten zijn enkel afkomstig van looierijen uit Italië. Ze staan wereldwijd bekend om een verfijnde afwerking, luxe uitstraling en kwaliteit. De van nature waterafstotende leersoorten en andere hoogwaardige uppers worden gecombineerd met de high performance rubber buitenzolen van Vibram®. Zij vormen de perfecte balans tussen gewicht, stabiliteit en grip. Voor de waterdichtheid van de outdoorschoenen wordt er gebruik gemaakt van Lomers eigen ontwikkelde MerTex voeringen.